Light Positons/ kiállítása

Light Positons/ kiállítása

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban "" címmel nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők 2017. június 24 – augusztus 31. között.

 

Kiállítók: Baráth Bálint, Bernát András, Bullás József, Christoph Dahlhausen (D), Forgó Árpád, Gryllus Ábris, Halmi-Horváth István, Kelemen Zénó, Andrew Leslie (AUS), Sági Gyula, Szabó Dezső
Megtekinthető: 2017. június 24 – augusztus 31. hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óra között

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum nyári nagykiállítása az absztrakt és monokróm művészet új irányzataiból nyújt ízelítőt. A különleges csoportos tárlatra tizenegy elismert hazai és külföldi művész kapott meghívást, akik más-más megközelítést képviselnek.

A tárlat középpontjában a fény áll, felvonultatva annak különböző megjelenítési, felhasználási módjait, lehetőségeit. A gazdag válogatás egyaránt tartalmaz témához kapcsolódó régebbi, fontos műveket és kimondottan erre a felkérésre készített alkotásokat. A résztvevő művészek változatos technikákkal dolgoznak: digitális, festészeti, intermediális, fényképészeti, grafikai, szobrászati eljárások segítségével aknázzák ki a fény tulajdonságait. Továbbá egymástól eltérő szempontból vizsgálják az optikai jelenségek, a színek, a ritmusok és a formák viszonyrendszerét.

A tárlat angol címe úgy is fordítható, hogy „könnyed pozíciók”. 

 

Címkék