FILO-Kávéház

FILO-Kávéház

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

Maszk mögül a világ címmel kezdődik beszélgetés február 17-én szombaton, 18 órakor a FILO-Pontban. Következő szeminárium: Maszkok és álarcok - február 24.

Az  interaktív programot, melyen a résztvevők a témát feldolgozó  gyakorlatokat is kipróbálhatnak, a szellem és gondolat szabadságának  napja alkalmából szervezik. A belépés díjtalan.

• A maszkok mint az önmegismerés és átalakulás eszközei
• Karnevál: megújulás a „minden lehetséges” nagy játékában
• Ego és persona – avagy ki az ember?

Maszk mögé bújni, lehetőség arra, hogy visszatérjünk egy olyan  állapotba, ahol még minden lehetséges, nincsenek határok, szabályok.  Minden elmúlóban és ugyanakkor keletkezőben van. A karnevál hatalmas  játék, melyben talán sokkal többet felfedezünk és megmutatunk magunkból,  mint bármikor. Szeretünk színészkedni, szeretünk mássá válni, mint ami  éppen vagyunk. Másra, többre vágyunk, mintha örökké hiányozna valami, mintha ezer lehetőség nyílna előttünk.
„Legyen mássá – hogy aztán teljesebb önmagává legyen...” (Vekerdy)

Előadó: Szabados Éva színész, színpadi játék tanár

További információ itt >>>

Facebook esemény>>>

Február 24-én szombaton, 15 órakor Maszkok és álarcok: ismerd meg  önmagad! címmel gyakorlati szeminárium kezdődik a FILO-Pontban
A résztvevők megismerkedhetnek az átlényegülés  művészetével és a szakrális maszk szerepével. Papírmaszkot készíthetnek,  és részt vehetnek a „karneválon”, ahol mélyebb önismeretre tehetnek  szert.

A színházban eredetileg alapeszköz volt a maszk, melynek segítségével a  színészek láthatóvá tették a láthatatlan erőket és lelki jelenségeket.  Ezzel felfedték a maszk mögötti világot, segítve a nézők önismeretét és  fejlődését. A régi tudás morzsái őrződtek meg a karneváli hagyományban,  amelyet a világ számos pontján igyekeznek életben tartani, vagy újra  feléleszteni. Ezek az ünnepek ma is vonzóak, mert őriznek valamit  egykori, közösséget megújító jellegükből.
A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz kipróbálni, hogyan lehet  járni az átalakulás útját a koncentráció és a képzelet segítségével,  valamint hogy milyen érzés maszkot ölteni, és részt venni a  „karneválon”.

A karnevál hatalmas játék, amelyben talán sokkal többet fedezünk fel és  mutatunk meg magunkból, mint bármikor, hisz mintha ezer lehetőség nyílna  meg előttünk.
„Legyen mássá – hogy aztán teljesebb önmagává legyen...” Vekerdy Tamás

A workshop 19.30-ig tart egy szünettel.
A szemináriumot vezeti: Szabados Éva színész, színpadi játék tanár
A korlátozott létszám miatt regisztráció szükséges a 
gyor@ujakropolisz.hu e-mail címen. Határidő: február 23. péntek, 12.00

További információ itt>>>
Facebook esemény>>>

Címkék