Filmek a Rómer Házban

Filmek a Rómer Házban

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

A Rómer Házban június 14-19. között vetítenek filmeket.

Teljesen idegenek -  2017.06.14. 17.30

feliratos, olasz vígjáték, 97 perc, 2016 (16)
rendező: Paolo Genovese

Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...

Testről és lélekről - 2017.06.14. 19.30

magyar játékfilm, 116 perc, 2017 (16)
rendező: Enyedi Ildikó

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy
pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél
neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy
romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen
embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád
megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve
egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első
randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül?
A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Őrült boldogság -  2017. 06.15. 17.30

feliratos, olasz-francia dráma, 118 perc, 2016 (16)
rendező: Paolo Virzi

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

1945 - 2017. 06.15. 20.00

Fekete-fehér magyar dráma, 91 perc, 2017 (12)
Rendező: Török Ferenc

A VETÍTÉS UTÁN VENDÉGÜNK TÖRÖK FERENC RENDEZŐ ÉS SZÁNTÓ T. GÁBOR ÍRÓ!

1945 augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés...

Vademberek hajszája -  2017. 06.16. 18.45

Új-zélandi vígjáték, 101 perc, 2016
rendező: Taika Waititi

Az év eddigi legelbűvölőbb filmjének hőse egy kövér maori kölyök, aki gengszter szeretne lenni, de érzéseit haikukban mondja el, és aki kénytelen megtanulni, hogyan éljen túl mindent az őserdőben. Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül. Hec bácsi persze könnyedén rátalál, ám egy veszekedés és baleset miatt hetekre a dzsungelben ragadnak. Országos körözést adnak ki rájuk, és az újonnan törvényen kívülivé vált párosnak választania kell: vagy a saját fejük után mennek, vagy összefognak és megpróbálják együtt túlélni a nagy kalandot.

TISZTA SZÍVVEL - 2017. 06.16. 21.00 - INGYENES KERTMOZIS VETÍTÉS A RÓMER HÁZ UDVARÁN!
színes, magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2015 (16)
rendező: Till Attila

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

A vörös teknős - 2017.06.19. 17.00

szöveg nélküli, francia-japán animációs film, 80 perc, 2016 (6)
rendező: Michael Dudok de Wit

Vendégünk: Böszörményi Gábor, A filmet forgalmazó cég ügyvezetője
Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.

Címkék