Fertőrákosi Kőfejtő szezonnyitója

Fertőrákosi Kőfejtő szezonnyitója

Leírás Elküld Kedvencekhez Nyomtatás

A 2017-es turisztikai szezon március 25-én nyílt, rendhagyó családi programokkal kedveskednek idén is a látogatóknak a szervezők.

„Barlangolásra” rendszeresen lesz alkalom az idei szezonban is: minden héten, szerdánként 11 és 15 órakor indulnak a csoportok.
A vezetésekre a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges, a fenti e-mail címen.
A vezetések mellett több rendhagyó eseménynek is helyet ad a kőfejtő idén:
  • húsvét hétvégéjére, április 17. és 19. között gyermekprogramokkal készülnek a szervezők 
  • május 27- én, gyereknap alkalmából pedig A dzsungel könyve népszerű szereplőivel lehet majd „Barlangolni”. Pünkösdkor, június 3-án és 4-én népi játékok és bábszínház
  •  a június 24-re eső nyári napforduló éjszakáján pedig komolyzenével kísért csillagászati ismertető várja az érdeklődőket. 
  • június 25-én ismét gyerekprogramok valamint népzenei és néptánc műsor lesz
  • előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a szezont egy nagyszabású koncert zárja szeptember 30-án: a tervek szerint az amerikai jazz gitáros, Stanley Jordan lép majd fel, a világ egyik legjobb dobosának tartott, lövői születésű Horváth Kornéllal valamint a kiváló gitáros, énekes ütőhangszeres és zeneszerző Alegre Correa-val és Dörnyei Gábor dobossal.
A Fertőrákosi Kőfejtő és Témaparkban tavaly közel 33.000-en jártak.
A látogatók 10 %-a külföldről érkezett: legtöbben Ausztriából és Németországból, de szlovák, olasz, lengyel,
japán, angol vendégek is voltak.

A Barlangszínházban június 15-én indul az évad, a Soproni Petőfi Színház Aida című musicalével. Szeptember végéig összesen 32 előadásnapon, 17 féle produkciót láthat a közönség.

Címkék